Entertainment

Adele is jarig en dat betekent feest!

Hiep, hiep! Hoera! Vandaag blaast zangeres Adele 35 kaarsjes uit. Deze succesvolle dame kennen we natuurlijk van haar nummers ‘Hello’, ‘When We Were Young’, ‘All I Ask’ en ‘Rolling in the Deep’. Adele staat natuurlijk niet alleen bekend om haar prachtige muziek, maar ook om haar fenomenale lach.

Wat schuilt er allemaal achter deze artiest? Hier zijn een aantal dingen die je misschien nog niet wist over de artiest?  

Dokter Atkinson

Wist je dat Adele helemaal geen zangeres wilde worden. Adele verloor op jonge leeftijd haar grootvader en voor haar was dit een traumatische gebeurtenis die ze maar niet kon verwerken. De trauma zorgde ervoor dat ze graag dokter wilde worden. Ze studeerde biologie en was heel gemotiveerd, tot dat de puberteit om de hoek kwam kijken. Knappe jongens, uitgaan en alcohol zorgde voor een heel ander leven. Ze realiseerde zich dat dokter zijn niks voor haar was en dat muziek ook hetzelfde effect zou hebben als een dokter; het heelt je hart.  

“Thanks to social media”

Waar veel artiesten smeken om door te breken via sociale media, is dat voor Adele niet meer zo bijzonder. Net zoals Justin Bieber en Carly Rae Jepsen heeft Adele haar succes te danken aan dit platform. Nadat één van haar vrienden een aantal jaren geleden één van haar demo’s postte op het platform MySpace liep het als een lopend vuurtje. Binnen ‘No-time’ kreeg ze een telefoontje van ‘XL Recordings’ en kunnen we wel zeggen dat de rest geschiedenis is.  

It’s a secret

Wie heel goed geheimen kan bewaren, en dat zul je niet verwachten, is Adele. Maandenlang bleef de naam van haar zoontje een goed bewaard geheim. 94 dagen duurde het voordat ze de naam van haar zoon wereldkundig bekend maakte. Via een gouden ketting konden we de prachtige naam van haar zoon bewonderen: Angelo.   

Recordbreker

Nadat Adele een lange break had tussen het uitbrengen van haar nummers. Kwam ze in 2015 met het nummer ‘Hello’. Met haar comeback single brak ze maar liefst alle records. Binnen 24 uur tijd, leverde het liedje 27 miljoen views op.  

En niet alleen ‘Hello’ scoorde goed. Adele zelfs 3 ‘Guinness World Records’ op haar naam staan. Zo was ze allereerste zangeres met twee singles en albums in de ‘UK Top 5’. Had ze als eerste vrouwelijke artiest 11 weken haar album ‘21’ op nummer 1 staan. Én het album ‘25’ is het allereerste album dat twee weken op rij één miljoen exemplaren verkocht!