Cultuur

Drie weekendtips in het teken van krachtige moeders

Tussen de regenachtige dagen door, gaat dit weekend de zon volop schijnen. Het is de perfecte timing voor een heerlijke Moederdag aankomende zondag. De redactie van Koffietijd heeft drie tips op een rijtje gezet die volledig in het teken staan van krachtige vrouwen. Want als we het hebben over krachtige vrouwen, dan zijn het wel onze moeders! Ga er op uit met je mams en maak er een heerlijk dag samen van!    

Met de Vriendenloterij VIP-KAART kan je met korting of zelfs gratis een museum of activiteit bezoeken!  

Rijksmuseum Twenthe

Aan de Lasondersingel in Enschede vind je een prachtig kunstmuseum rijk aan collecties uit Oost- Nederland. We hebben het natuurlijk over het Rijksmuseum Twenthe. De tentoonstellingen in dit kunstmuseum zijn wisselend, modern en klassiek. Sinds 11 februari is de eerste solotentoonstelling van de Italiaanse renaissanceschilder Sofonisba Anguissola (ca. 1532- 1625) te bewonderen. Zij staat bekend om haar creativiteit en ze is de eerst vrouwelijke kunstenares uit de renaissance die internationaal erkend wordt. In haar kunst krijg je een kijkje in het leven van deze prachtige vrouw.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier!  

Stedelijk museum Schiedam

Het Stedelijk museum in Schiedam is de plek waar geschiedenis en kunst samenkomt. Naast dat er in het museum verhalen worden vertelt van vroeger en nu, kan je er ook gezellig samen komen voor een kop koffie. Tot en met 25 juni is er de tentoonstelling ‘Femmy Otten. We Once Were One’ te zien. Femmy is een vrouw die thema’s als het vrouwelijke lichaam, emoties en herinneringen centraal zet. Met haar talent vertaalt ze deze thema’s naar kunst. Ze tekent, schildert en maakt sculpturen. Tijdens haar nieuwe tentoonstelling vraagt Femmy aandacht voor het vrouwelijke lichaam, de kwetsbaarheid en intimiteit in een samenleving waar we vandaag de dag in leven.  

Benieuwd naar het interessante verhaal van Femmy? Neem een kijkje.  

Rijksmuseum Amsterdam

Tot en met 30 mei is de tentoonstelling ‘Vrouwen op papier’ te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een verhaal over kunstzinnige en ondernemende vrouwen uit het verleden. Het is tijd voor een nieuwe kijk op de vrouw in de kunstwereld. De tentoonstelling laat je kennis maken met het werk van krachtige vrouwelijke kunstenaressen door de jaren heen.  Er zitten een aantal primeurs in verwerkt en je ziet prachtige technieken voorbij komen in de kunstwerken van deze vrouwen. Na je bezoekje aan het Rijks nog een lekker koffietje doen op het terras? Amsterdam zit boordevol gezellige cafés en terrassen.  

Zin gekregen in een zonnige dag in de hoofdstad? Klik hier.