Gezondheid

Pink Ribbon heeft leuk nieuws!

Vandaag, op Moederdag, maakt Pink Ribbon leuk nieuws bekend. Niemand minder dan onze eigen presentatrice, en hun ambassadeur, Quinty Trustfull is de ontwerper van de Pink Ribbon armband 2023! Een erg bijzonder moment voor de organisatie, gezien zij dit jaar hun 20-jarig jubileum vieren.

Pink Ribbon armband 2023

Hoewel Pink Ribbon dit jaar hun 20-jarig jubileum viert, is het ook 20 jaar geleden dat Quinty haar moeder verliest aan een erg agressieve vorm van borstkanker. Dat Quinty de ontwerper mag zijn van de speciale jubileum-editie Pink Ribbon armband is haar erg dierbaar. Ze ziet het als een eerbetoon aan haar veel te vroeg overleden moeder. 

“Mijn werk als ambassadeur voor Pink Ribbon is een eerbetoon aan haar. We hadden afgesproken dat als ze beter zou zijn, we dit samen zouden gaan doen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.”    

Het design van de armband laat nog even op zich wachten. Begin september onthullen ze, het door Quinty gemaakte, ontwerp en gaat de Pink Ribbon armband 2023 in de voorverkoop. Vanaf 25 september is de armband te koop in winkels. Door deze te kopen steun je Pink Ribbon en alle vrouwen met borstkanker enorm.

Onderzoek naar borstkanker

Met meer dan 230 onderzoeken naar het vroeg opsporen van borstkanker, de behandeling op maat ervan én een goed leven met en na borstkanker heeft Pink Ribbon al ontzettend veel bereikt. Zo is de vijfjaarsoverleving van 55% gestegen naar 88%.  

Ondanks deze positieve stijging zijn ze er nog niet. Nog ieder jaar krijgen ruim 15.000 vrouwen de diagnose borstkanker en wordt de groep vrouwen die leven met en na borstkanker groter en groter. Helaas overlijden er ook nog altijd jaarlijks ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker. Daarom blijft Pink Ribbon zich onverminderd inzetten en hoopt daarbij op jullie steun door het kopen van een armband. Ook door mee te spelen met de Nationale Postcode Loterij steun je Pink Ribbon in hun fantastische werk.  

Wat betekent Pink Ribbon voor de samenleving?

In Koffietijd besteden we vaak aandacht aan borstkanker in samenwerking met Pink Ribbon. De afgelopen jaren hebben we dappere vrouwen mogen uitnodigen die hun persoonlijke verhaal met ons deelden. In deze gesprekken komt de dankbaarheid naar het werk dat Pink Ribbon verricht erg naar voren. In Nederland hebben namelijk nog altijd 1 op de 7 vrouwen borstkanker. De ene vorm weer heel anders dan de andere. Niet geheel onlogisch dus dat behandeling op maat nodig is.    

Pink Ribbon is er daarom al 20 jaar speciaal voor deze vrouwen om, naast alle onderzoeken, er alles aan te doen om het leven ná borstkanker zo prettig mogelijk te maken.