Groen

Hoe houd jij jouw kruidenplantjes uit de supermarkt in leven?

Kruidenplantjes uit de supermarkt, de meeste mensen hebben ze wel in huis. Gaan ze bij jou altijd heel snel dood? Dan is er een grote kans dat je ze niet op de juiste manier verzorgt. Floor geeft je de beste tips om ervoor te zorgen dat jij jouw kruidenplantjes langer in leven houdt!

Tip 1

Dat de kruidenplantjes uit de supermarkt het niet al te goed doen is niet zo gek. Ze zijn namelijk gekweekt om op te eten. De plantjes zijn om deze reden heel dicht op elkaar gezaaid. Dit zorgt ervoor dat ze niet allemaal genoeg voedingsstoffen krijgen en met elkaar moeten concurreren. 

Een oplossing hiervoor is om de kruidenplantjes op te breken in meerdere plantjes. Je kunt ze op deze manier apart in een potje poten. Je kruidenplantje zal het nu een stuk langer volhouden!

Tip 2

Wat je ook kunt doen is de bovenkant van het plantje afknippen. Deze kun je dan in een potje met water zetten. Na een tijdje zul je dan een plantje krijgen met een volwaardige wortel. Dit plantje poot je en je kruidenplantje groeit gewoon weer door. 

Tip 3

De kruiden van je kruidenplantjes wil je natuurlijk graag gebruiken. Maar hoe haal je die kruiden nou het beste van die plantjes af? Probeer in plaats van het hele takje eraf te knippen de toppen te pakken. Zo loopt de plant makkelijker uit en wordt het weer een volledige plant. 

Wil je nog meer tips van Floor voor het mooi houden van je kruidenplantjes? Bekijk dan de video hieronder.