Cultuur

De verborgen verhalen achter de meesterwerken van het Mauritshuis

Het Mauritshuis hangt vol met topstukken van Nederlandse grootmeesters als Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn. Maar wat zijn de verhalen achter hun werken? Je leert alles over de verborgen verhalen achter de meesterwerken bij Verhaal op Zaal.  

Verhaal op Zaal

Iedere zondagmiddag kun je in het Mauritshuis terecht om jouw kennis bij te spijkeren tijdens ‘Verhaal op Zaal’. Het is een gratis publieksrondleiding, waarbij je in 10 tot 15 minuten alles leert over één schilderij. Waar kijk je eigenlijk naar? Wat wilde de maker eigenlijk zeggen met het kunstwerk? Het antwoord op deze vragen krijg je tijdens de rondleiding. En dat levert verassende verhalen op! 

Verborgen details  

Tijdens de rondleidingen duik je in de verborgen details van échte topwerken. Zo passeren onder andere werken van Nederlandse grootmeesters als Jan Steen, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer de revue. Je komt te weten wie er wordt opengesneden op ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’ van Rembrandt en waarom juist voor hem is gekozen. Ook leer je waar een weggevlogen vogel uit een open kooi symbool voor staat. En wist je dat de stier van Paulus Potter eigenlijk gefotoshopt is?   

Nieuwsgierig?  

Met je VriendenLoterij VIP-Kaart kan je iedere zondag tot eind juni Verhaal op Zaal gratis bijwonen.