Cultuur

Drie culturele en interactieve weekendtips

De lente is nu echt aangebroken en met dit heerlijke weer kan je de komende dagen natuurlijk niet op de bank zitten. Heb je zin om alles te leren over techniek en wetenschap? Ben je meer geïnteresseerd in de wereld van stripboeken, animatie en games? Of wil je meer weten over de fashionartiesten van dit moment? De redactie van Koffietijd heeft voor de laatste keer drie tips op een rijtje gezet voor een heerlijk cultureel weekend!  

Met de VriendenLoterij VIP-KAART kan je met korting of zelf gratis op pad.  

Oyfo Techniekmuseum

Alles over mens en techniek vind je in het Oyfo Techniekmuseum. De afgelopen jaren hebben er redelijk wat veranderingen plaats gevonden op het gebied van media en technologie. Beleef de veranderingen met een reis door de tijd en ontdek alles in het museum met interactieve spellen. Sinds 22 april is de nieuwe tentoonstelling AI-Catcher te zien in het museum. In deze tentoonstelling wordt de vergelijking tussen mens en machine laten zien en kan je zelf aan de slag gaan met machines als Chat-GTP.  Kan jij het verschil tussen mens en machine ontrafelen?  

Klik hier voor een interactieve middag!  

Storyworld

In Groningen vind je het Nederlands museum voor stripboeken, animatie en games. Het zit hem al een beetje in de naam, maar in dit museum draait alles om verhalen. Begin je bezoek bij storytelling, loop door de strips en animaties en eindig bij de games van nu. Tijdens je tocht door het museum kom je verhalen van Aladdin tot Horizon Zero Dawn tegen en bewonder je de Nederlandse en internationale successen. Tot slot kan je zelf aan de slag gaan op 14 interactieve installaties en leer je hoe je een beeldverhaal tot werkelijkheid maakt.  

Benieuwd naar dit museum vol met verhalen? Klik hier.  

NOCKNOCK Art Fair 2023

Dit weekend al helemaal vol gepland? Niet getreurd! Van 1 tot en met 4 juni zal de NOCKNOCK Art Fair plaatsvinden in de Hallen Studio’s in Amsterdam. Op deze art fair vind je heel veel kunst. Bekijk een van de mooie samenwerkingen met fashion designers, bezoek een art show of luister naar een artist talk. De echte kunstenaars zijn aanwezig en kunnen je alles vertellen over de verschillende kunstwerken op de art fair. Naast de shows en talks zijn er ook heerlijke horeca startups aanwezig waar je terecht kan voor wat eten of drinken.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier!