Artikelen

Hoe maak je van je witte papier een prachtig kunstwerk?

Tekenexpert Anne, van Gouden Lijntjes, laat vandaag zien hoe je vandaag van wit papier een prachtig kleurrijk en patroonvol kunstwerk kunt maken. Wil jij even helemaal zen worden, je materiaal leren kennen en zo'n mooi patroon maken? Doe dan lekker mee!

Het is een heerlijk gevoel, om jezelf te verliezen in je creatie. Met dit kunstwerk is dat zeker niet anders! Door alleen maar een aantal kleuren verf te gebruiken, maak je zoiets moois op wit papier. En, je leert er ook nog eens wat van.

Benodigheden

  • Schetsboek met witte pagina's
  • Aquarelverf
  • Potje water
  • Penselen
  • Keukenpapier
  • Kleurpotloden

Wat gaan we doen?

Pak je witte papiertje erbij. Doe wat water op je kwast en pak wat verschillende kleuren van je pallet. Begin met het maken van grote stippen op je papier, zodat je al een leuke creatie hebt in je schetsboek. 

Zodra je alle stippen hebt gevormd, laat je ze opdrogen. Nadat alles droog is, is het tijd om de kleurpotloden erbij te pakken. (Anne heeft voor het tekenen gekozen om er bomen van te maken, maar je kunt altijd kiezen voor iets anders leuk). 

Begin met het tekenen van de bladeren. Belangrijk is dat je je niet laat leiden door de rondingen van de stippen, maar je lekker laat gaan op het witte papier. Maak bijvoorbeeld mooie stippen of leuke kringeltjes op het papier om jezelf steeds meer tekenmanieren aan te leren. 

Ga lekker aan de slag met een simpel patroontje. Het belangrijkste is, dat je aan de slag gaat met het maken van kringels en stippen. Anne maakt bijvoorbeeld allerlei vormen op het papier, waardoor je een houvast hebt. Teken jezelf vooral helemaal gek, want hoe meer je tekent, hoe mooier het wordt.

Benieuwd geworden? Kijk hieronder de video.