Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Bereidingswijze:
 
  • 2 venkelknollen 
  • 500 g krieltjes in de schil
  •  4 boleten 
  • 15 g dragon
  • 500 g groene asperges 
  • 2 eidooiers 
  • 150 g boter 
  • 40 g hazelnoten
  • 50 ml witte balsamicoazijn (of witte wijnazijn) 
  • zout/peper 
  • olie
 
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de venkel in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter, eventueel met behulp van een kaasschaaf (of een mandoline). Meng met ruime hoeveelheid olijfolie en peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25- 30 min. zacht en gaar. Roer af en toe om. 
 
Was de krieltjes, halveer eventueel grotere exemplaren. Zet op in gezouten water en kook in 10 à 15 minuten gaar. Snijd de boleten in plakken van ongeveer een halve centimeter. Verwarm een grillpan, bestrijk de plakken dun met wat olie en kruid ze met peper en zout. Grill de plakken aan beide kanten tot je mooie grillstrepen ziet. Houd warm, of warm vlak voor het eten nog even op. Rits de dragonblaadjes van de takjes af. Hak de helft heel fijn en zet weg.
 
Breng in een brede pan een klein laagje water aan de kook. Snijd een halve centimeter van de onderkant van de asperges. Doe in de pan als het water kookt en kook in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de asperges af en houd warm. Scheid de eieren en doe de dooiers samen met het azijn, wat zwarte peper en zout en de helft van de blaadjes dragon in een hoge maatbeker en pureer schuimig met een staafmixer. Verwarm in een pannetje de boter en schep de eiwitvlokken er met een lepel af. 
 
Verwarm de boter goed maar let op dat deze niet bruin kleurt. Schenk de boter in een dun straaltje al mixend in de hoge beker bij de eiermassa. Blijf mixen totdat de saus gebonden, glad en schuimig is. Lepel een deel van de achtergehouden dragon door de saus. Verdeel de krieltjes over de borden samen met de venkel, asperges en boleten. Schep er ruime lepels saus overheen en maak af met wat verse dragon en de geroosterde hazelnootjes. 
 
Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.