Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Aspergessalade met spicy croutons
Pieter maakt een salade met zowel witte als groene asperges en pittige croutons.
 
Ingrediënten: 
 
10 witte asperges 
10 groene asperges 
100 gram boter
 2 kroppen baby romaine sla 
3 dikke sneden oud brood 
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel cayennepeper 
½ theelepel chiliflakes 
95 gram ongezouten gepelde pistachenoten 
200 gram graskaas aan 1 stuk 
1 eetlepel franse (Dijon) mosterd 
1 eetlepel witte wijnazijn 
4 eetlepels zonnebloemolie 
1 bosje bladpeterselie
 Peper en zout
 
Bereidingswijze: 
Schil de witte asperges, snijd twee centimeter van de onderkant af en kook ze in water met de helft van de boter, de schillen en de ‘kontjes’ in 4 tot 8 minuten gaar (afhankelijk van de dikte). Haal de asperges uit het water en leg apart. Haal nu twee centimeter van de de onderkant van de groene asperges en kook ze in het aspergewater in 3 tot 6 minuten gaar. Haal uit het water en leg apart bij de witte asperges. 
 
Snijd het brood in stukken van 2x2 centimeter en doe in een kom. Strooi de het knoflookpoeder, cayennepeper, chiliflakes en een snuf zout erover. Smelt de rest van de boter in een pan waar de croutons goed in passen en bak ze rondom bruin. Als ze goed zijn leg je ze op een bord op wat keukenpapier om ze goed krokant te houden. 
 
Was en droog de sla. Doe de mosterd en witte wijnazijn in een kommetje en roer goed door elkaar. Voeg druppelsgewijs onder voortdurend roeren de zonnebloemolie erdoor tot je een mooi lobbige vinaigrette hebt. Breng op smaak met peper en zout. 
 
Rooster de pistachenoten kort in een pannetje zonder olie of boter. Snijd de kaas in mooie reepjes of blokjes. Snijd de peterselie grof. Leg de gewassen sla op een grote ondiepe schaal. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter en strooi over de sla. Strooi hier de croutons, pistache en kaas overheen, giet de dressing erover en maak af met de peterselie.
 
Eet smakelijk! 

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.