Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.

 Ingrediënten:

  • 4 grote aubergines
  • 5 el rauwe tahin (100 g)
  • 2 el citroensap
  • 4 lente-uitjes
  • extra vergine olijfolie
  • 2 grote rijpe tomaten, gehalveerd
  • 1 el jonge tijmblaadjes
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 4 tl dadelsiroop
  • snuf pul biber (of milde chilivlokken)

Bereidingswijze:

Rooster de aubergines boven open vuur (5 minuten aan elke zijde, 20 minuten in totaal) of, als je geen gasfornuis hebt, in de oven onder de grill (250 graden, 15 minuten op elke kant, 1 uur in totaal). Laat afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf. Verwijder de kroontjes. Bestrooi rondom met een bescheiden snuf fijn zout.

Meng met een garde de tahin met het citroensap in een ruime kom. Je zal zien dat de tahin steeds stugger wordt. Voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijgt van slasaus. Breng op smaak met een snuf fijn zout. 

Snijd het groene gedeelte van de lente-uitjes diagonaal in dunne ringen.

Warm voor serveren de aubergines en de borden op in de oven (100 graden). Snijd de aubergines overdwars in ronde plakken en verdeel die over de borden. Dek af met een vel vershoudfolie en verspreid de aubergine gelijkmatig over de borden door er zachtjes op te slaan of te drukken. Verwijder het folie. Bestrooi de carpaccio met grof zout (houd rekening met het fijne zout dat al in de aubergine is getrokken), besprenkel met flink wat olijfolie en trek er mooie strepen tahin over. 

Knijp boven ieder bord een tomaat uit (bewaar het vruchtvlees voor een salade). Strooi de tijmblaadjes, lente-ui-ringen en pijnboompitten over de aubergine. Vul voor ieder bord een theelepel met dadelsiroop en schiet met een mespunt sierlijke spetters over de carpaccio. Bestrooi tenslotte met een snuf pul biber.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.