Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bhaji’s met pittige tomatenchutney
Heerlijke Indiase bhaji's met een hete tomatenchutney. Een recept uit het boek 'BISH BASH BOSH!' van Henry Firth en Ian Theasby.

Ingrediënten:  

Voor de bhaji's: 

  • 2 grote witte uien  
  • 1 teen knoflook  
  • 5 cm gemberwortel  
  • 1 verse rode peper  
  • 20 gr verse koriander  
  • 300 gr kikkererwtenmeel  
  • 100 gr mais
  • 1 el nigellezaad  
  • 1 el gemalen komijn  
  • 1 el gemalen koriander  
  • 1 el zout   1 el garam masala  
  • 1 tl gemalen fenegriek  
  • 1 tl gemalen kurkuma   
  • 200 ml water
  • Zonnebloemolie, om te frituren    

Pittige tomatenchutney :   

  • 2 el zonnebloemolie  
  • ½ tl fenegriekzaad  
  • 1 tl nigellezaad  
  • 1 tl komijnzaad  
  • 1 tl zwart mosterdzaad  
  • 1 tl venkelzaad  
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 400 gr stukjes tomaat uit blik  
  • 80 gr fijne kristalsuiker  
  • 1 tl zout  

1 el chilivlokken

Extra benodigdheden:

  • Fijne rasp of Microplane

Maak eerst de chutney. Schenk wat olie in de pan en verhit hem. Voeg indien gewenst het fenegriekzaad toe. Voeg het nigelle,- komijn-, venkel- en zwarte mosterdzaad toe en bak ze tot de aroma’s vrijkomen en de zaadjes beginnen te poffen

Schil de gemberwortel met een lepeltje. Rasp de gember in de pan. Roer voor een minuutje door de pan en Schenk de stukjes tomaat erbij en verhit het mengsel 2 a 3 minuten, tot het suddert. Voeg de suiker en het zout toe en roer totdat het is opgelost. Zet het vuur lager en laat het mengsel 10 a 12 minuutjes zachtjes sudderen, totdat het dik en stroperig is, roer af en toe. Voeg de chilivlokken erbij. Schenk de chutney in een hittebestendige schaal en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

De bhaji’s

Pel de uien en snijd ze in dunne reepjes. Pel en rasp de knoflook. Schil de gemberwortel met een lepeltje en rasp hem. Snijd de chili overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten als je een mildere smaak wil. Snijd de chili in dunne ringen. Haal de korinaderblaadjes van de steeltjes af en doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom.  Voeg dan 200 mililiter water toe en meng tot een beslag. 

Schenk een laag olie van 10-12 cm in een pan. Verhit de olie en check of die op temperatuur is door een houtenlepel erin te doen en te kijken of het olie borrelt.

Draai een balletje ter grootte van een golfbal van het beslag. Druk het voorzichtig plat tot het ongeveer 2 cm dik is. Herhaal dit met de rest van het bhajibeslag. Leg voorzichtig een paar bhaji’s in de olie en frituur ze 3-4 minuten. Tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier. Frituur zo alle bhaji’s. Serveer meteen met de pittige tomatenchutney.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.