Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Bimi aglio olio en fritters
Met een waterkerssausje

Voor 4 personen  

Ingrediënten
Voor de fritters:
300 gram winterwortel, grof geraspt
300 gram pastinaak, grof geraspt
300 gram courgette, grof geraspt
200 gram prei, in dunne ringetjes
1,5 tl grof zout
1,5 tl gedroogde oregano
1,5 tl gemalen komijn
1 tl pimenton
1 tl grof gemalen zwarte peper
Flinke snuf cayennepeper
3 tenen knoflook, fijngesneden
Zest van 2 limoenen
3 el bloem
3 eieren
Olijfolie  

Voor het waterkerssausje:
100 ml mayonaise
100 ml crème fraîche
Sap van 1 limoen
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
0,5-1 groene chilipeper, zonder zaadlijst, fijngesneden
30 gram waterkers  

Voor de bimi:
600 gram bimi
Olijfolie
4 tenen knoflook, in plakjes
1 rode chilipeper, in ringetjes
1 el rode wijnazijn of sherryazijn  

Bereiding
Voor de fritters doe je de wortel, pastinaak, courgette en prei in een vergiet, meng je er anderhalve theelepel grof zout door en laat je het een half uurtje staan.
Pureer alle ingrediënten voor het sausje en maak het op smaak met wat zout en peper. Zet weg tot gebruik.
Na een half uur knijp je met schone handen zo veel mogelijk vocht uit de groenten. Doe dit beetje bij beetje. Na het uitknepen, leg je de groenten in een grote kom. Meng dan de uitgeknepen groenten met alle ingrediënten voor de fritters, behalve de olie.
Houd eventueel een paar blaadjes waterkers achter die je gebruikt als garnering.
Maak met je handen kleine burgertjes van het groentemengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de burgertjes in ongeveer 2 minuten per kant tot ze gaar en bruin zijn.
Houd de fritters die al klaar zijn warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest bakt.
Serveer de fritters met wat van de waterkerssaus en garneer met wat blaadjes waterkers.  

Voor de bimi breng je een pan met water aan de kook en voeg je wat zout toe. Blancheer hierin de bimi gedurende 2-3 minuten en laat het daarna uitlekken.
Zet een wok op gemiddeld vuur en verwarm hierin een royale scheut olijfolie. Voeg de knoflook en chilipeper toe en draai het vuur laag. Laat de knoflook en chilipeper zachtjes een minuut of 5 garen. De knoflook mag bijna niet verkleuren.
Zet na 5 minuten het vuur weer hoog en voeg de bimi toe. Roerbak ze gedurende 2 tot 3 minuten mee en sprenkel er op het laatst de azijn over. 
Serveer de bimi samen met de fritters en het sausje.

Eet smakelijk!

Uit het kookboek "We love Groente" van Janneke Vreugdenhil.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.