Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bladerdeegtaart met lenteui
Franse bladerdeegtaart met lente-ui, spekjes en walnoten-pecan kruim. Dit recept is afkomstig uit ‘De makkelijke Franse keuken’, van Karin Luiten.

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 15 lengte-uien
  • 100 gr spekjes
  • 1 eidooier

  Voor de crumble:

  • 20 gr walnoten
  • 20 gr pecannoten
  • 50 gr bloem
  • 25 gr zachte geitenkaas
  • Zout en peper

Bereidingswijze:  

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius .  

Hak de noten fijn. Doe samen met de bloem, zout en peper in een kom. Voeg de boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingers tot kruimels. Verkruimel ook de geitenkaas maar houd niet nog even apart.

Snijd de lente-uien op maat van de bodem. Kook ze 3 minuten in een pan met kokend water. Laat schrikken in koud water en laat goed uitlekken. 

Plak het bladerdeeg aan elkaar tot een grote rechthoek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf een randje van 1 centimeter langs alle zijkanten, zonder helemaal door te snijden. Kwast het randje met een losgeklopt ei. Prik de bodem over in met een vork.  

Bedek de bladerdeeg en doe dit net voordat de plaat in de oven gaat. Bede de bodem met in stukjes spek. Leg de lente-uien in een rijtje erop, om en om. Bestrooi met crumble en de kaas. Maal er nog wat peper over. Bak ongeveer voor twintig minuten mooi goudbruin. Check ook de onderkant.

 Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.