Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Bobotie met gebakken paarse spruitjes en mangochutney
Zuid-Afrikaanse bobotie, lekker met rijst en chutney!

Ingrediënten
1 kilo rundergehakt (mag ook half om half)                                                                                                            
250 gr spruitjes (geplukt tot blaadjes)
2 gesneden uien
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 dikke snee witbrood
4 laurierbladeren
250 ml melk
125 gram rozijnen
1,5 eetlepel suiker
1 eetlepel currypoeder
0,5 eetlepel kurkuma
2 theelepels zout
1 eetlepel Surinaamse sambal of sambal oelek (milder)
0,5 theelepel peper
Sap van 1 limoen
Olijfolie                                                                                                                                                                            
Handje amandelen, (hak fijn tot crunch) 
Handje peterselie, fijngehakt voor garnering

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit olie in een pan en bak de gesneden uien goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Week het brood in de melk , (hou een half kopje melk apart) en kneed het sneetje fijn. Voeg hier de overige ingrediënten (behalve 1 ei, het halve kopje melk en de laurierbladeren) aan toe en meng deze met het gehakt- en uienmengsel.  Schep alles in een ingevette ovenschaal. Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in de bobotie. Bak het geheel in de oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten.
Klop het overgebleven ei, voeg hier het halve kopje melk aan toe en giet dit, na ongeveer 15 minuten in de oven, over de schotel. Doe een scheutje olijfolie in de pan, bak hier de spruitblaadjes kort in en breng op smaak met zout en peper. Als je de bobotie serveert verdeel je de spruitjes over de schotel heen en garneer je af met wat gehakte peterselie en de amandel crunch. Serveer de bobotie met chutney en rijst.


Mango chutney

Ingrediënten 
1 ui
0,5 chilipeper
1 teentje knoflook
2 rijpe mango’s
1,5 el honing (doe meer als je van zoet houdt)
2 el witte wijnazijn
2 plakjes gember
1 kaneelstokje
2 kardemomzaden
2 kruidnagels
Olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en peper. Fruit  aan in een steelpan met een scheutje olijfolie. Snijd de mango’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Voeg de honing en witte wijnazijn toe. Voeg extra honing toe als je het zoeter wil maken. Doe de gember, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagels bij het mengsel. Laat het geheel ongeveer 25 minuten sudderen. Verwijder de specerijen en laat de mangochutney afkoelen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.