Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Boerenkoolstamppot met gehaktballen  
Klaas kookt samen met zijn dochter Jasmijn haar lievelingsrecept.

Ingrediënten: 

Boerenkool

1,5 kilo kruimige aardappels
600 gr boerenkool, gesneden
100 ml room
100 gr kruiden roomkaas
30 gr boter
50 gr Parmezaanse kaas

Gehaktballen
500 gr half om half gehakt
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 el paprikapoeder
2 el oestersaus
1 el ketchup
3 el soja saus
1 el mosterd
1 ei
Paneermeel of panko
Boter en olie
Peper en zout
Bouillon

Bereiding:

Boerenkool

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappels daarna af.
Verwarm de room en de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Roer nu de kruiden roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de boerenkool gelijkmatig in een ovenschaal en besprenkel Met Parmezaanse kaas. Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.

Gehaktballen
Kneed het gehakt samen met een gesnipperd sjalotje, het ei én de rest van de ingrediënten door elkaar. Vorm er 4 mooie ballen van.
Verhit in een grote braadpan de boter en olie tot het een mooie bruine kleur heeft en het schuim is weggetrokken. Bak de gehaktballen tot ze een mooi bruin korstje hebben. Voeg 50 ml bouillon toe en bak ze met de deksel op de pan in 15-20 minuten helemaal gaar. Keer ze regelmatig om en check of er voldoende vocht in de pan zit, voeg anders wat extra bouillon toe. Als de gehaktballen gaar zijn haal je ze uit de pan. Kook het overgebleven vocht in tot een lekkere jus.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.