Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Botanische pesto
Een heerlijke pesto

De hele week kookt Lisette Kreischer, samen met Maartje Borst, uit haar kookboek The Plant Pharmacy, een spirituele apotheek in de vorm van een kookboek.

Ingrediënten:
40 g vers wild bladgroen naar wens (zorg er bij brandnetels voor dat je de toppen eerst even stoomt) 
25 g geroosterde pijnboompitten
25 g ongezouten geroosterde cashewnoten 
1 klein teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
25 g basilicum (inclusief de steeltjes) 
25 g rucola 
50 ml extra vergine olijfolie 
1 el gistvlokken
2 tl citroensap
kruidenzout  

Bereiding :
Maak het bladgroen goed schoon door het uit te schudden. Laat het even liggen op een vel keukenpapier zodat eventuele kleine bewoners eruit kunnen kruipen. Zet de beestjes buiten. Veeg de bladeren schoon. Maal in de keukenmachine het bladgroen met de pijnboompitten, cashewnoten, knoflook, het basilicum, de rucola, olijfolie, gistvlokken en het citroensap tot een gladde pesto.

Breng op smaak met een klein snufje kruidenzout. Schep de pesto in een schoon glazen potje, bedek hem met een laagje olijfolie en bewaar hem maximaal 2 weken in de koelkast.

Het kookboek kun je hier bestellen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.