Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Broodje gegrilde kippendij met atjar
Klaas maakt gestoomde broodjes met gemarineerde en gegrilde kip met zelfgemaakte, frisse atjar.

Ingredienten:

  • 12 kippendijen
  • 200 ml ketjap
  • 100 ml oestersaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 6 bapao broodjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 el suiker
  • 100 g witte kool
  • 100 g wortel
  • 100 g sperziebonen

 Bereidingswijze:

Snipper de ui en de knoflook. Giet de oestersaus en ketjap erbij. 

Leg de kippendijen in de marinade. Roer goed om en zet weg. Breng in een pan de azijn met de kurkuma en de suiker aan de kook. Snijd de witte kool heel fijn, rasp de wortel en voeg toe aan de azijn. Zet het vuur uit en laat de groente minimaal 10 minuten marineren.

Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in water met een beetje zout. Laat afkoelen in koud water en snijd de boontjes in kleine stukjes. 

Giet de kool en wortel af en meng de sperziebonen erdoor. Verhit een grillpan en grill de kip af kwast af en toe wat marinade erover. Stoom de broodjes en beleg met de atjar en gegrilde kip 

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.