Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Burrata met geroosterde druiven en basilicum
De eye catcher op tafel van dit moment! Heerlijk romig met een hintje van zoet.

Ingrediënten
Ca. 320 g druiven zonder pit
2 el valdespino-azijn (of andere sherryazijn)
3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 ½ tl venkelzaad, geroosterd en licht gekneusd
3 bollen burrata of buffelmozzarella
6 takjes basilicum
Zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereiding
Doe de druiven in een middelgrote kom met de azijn, olie, knoflook, suiker, 1 theelepel venkelzaad 1/4e theelepel zeezout en royaal gemalen peper. Meng alles goed en zet opzij. Rijg de druiven aan spiesen; reken 5 of 6 druiven per spies. Gooi de marinade niet weg: u hebt hem nodig bij het serveren.
Zet de grillpan op hoog vuur en ventileer de keuken goed. Leg als de pan heet is de spiesen erin en gril ze circa 2-3 minuten; keer ze halverwege de tijd. Haal de pan van het vuur.
Scheur de burrata vlak voor het opdienen doormidden en leg een helft op elk bord. Schik de druivenspiesen tegen de burrata aan – 2 per portie – en schep 1 1/2e tl marinade over de kaas. Of arangeer als u veel eters hebt alles op een grote schaal. Bestrooi de burrata met het overgebleven venkelzaad, garneer met een takje basilicum en dien het op.

Dit recept komt uit Simpel, van Yotam Ottolenghi. Het boek kun je hier bestellen.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.