Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Chocolade brownie met salted caramel
Een pure chocolade brownie om van te watertanden

16 kleine stukjes  

Ingrediënten
Brownie:
200 gram ongezouten roomboter
200 gram pure chocolade 70%
3 eieren
300 gram suiker
2 tl vanille extract
150 gram gezeefde bloem
Snuf grof zeezout
1 sinaasappel
100 gram pecannoten  

Salted caramel:
200 gram suiker
90 gram roomboter
125 gram room
2 tl grof zeezout    

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix in een kom de suiker samen met de eieren en het vanille tot een egale massa. Smelt ondertussen de roomboter en de chocolade au bain-marie. Als de chocolade volledig gesmolten is, meng je deze door de massa.
Meng hier het gezeefde bloem met een snufje zout door en rasp hier de sinaasappel boven om wat zeste toe te voegen, snijd daarna de sinaasappel doormiddel en voeg ook wat van het sap toe.
Meng daarna de pecannoten er nog doorheen. Deze kun je, indien je de pecannoten te groot vind, grof hakken.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak de brownie gedurende 25 minuten af tot er zich scheurtjes vormen boven op.
Laat de brownie daarna minstens 20 minuten afkoelen voor je hem aansnijd.  
Terwijl de brownie in de oven staat, kun je de salted caramel al maken. Verhit hiervoor in een steelpan de suiker met een klein scheutje water. Doe dit op een laag vuurtje anders brandt de suiker aan. Verhit dit tot er een karamel onstaat. Voeg daarna de boter toe, als deze goed is opgenomen, voeg je de room toe en het zout en meng tot een gladde saus. Laat het daarna afkoelen en zet weg tot gebruik.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.