Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Clafoutis met ananas
Een zacht Frans dessert met een tropisch smaakje.

Ingrediënten

Bodem
150 gram bloem
100 gram boter
75 gram suiker
1 ei

Clafoutis
500 gra, ananas
250 ml halfvolle melk
75 g tarwebloem
3 middelgrote eieren
75 gram kristalsuiker
8 gram vanillesuiker (zakje)
1 mespunt zout
2 el poedersuiker
Kokossnippers

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin boter met suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taart circa 15 minuten in de oven.
Verdeel de ananas over de bodem van de taartvorm. Klop in een kom de melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag. Schenk het beslag over de ananas en schuif de schaal in het midden van oven. Bak de clafoutis in 40-45 min. gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker en kokossnippers. Serveer warm.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.