Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Club sandwich
Met dragon-mayonaise en groentechips

Voor 4 sandwiches  

Ingrediënten
Voor de club sandwich:
12 sneetjes casino wit brood
12 plakken bacon gerookt
4 stuks gerookte kipfilet
8 trostomaten
4 eieren
24 plakjes komkommer
12 hele bladeren botersla (of kropsla)
8 el mayonaise
8 tl gesneden dragon
Peper en zout  

Voor de groentechips:
1 rode biet
1 gele biet
1 winterpeen
1 zoete aardappel
1 pastinaak
Olijfolie
Zout
Eventueel andere kruiden zoals paprikapoeder  

Extra benodigdheden: Broodrooster of grillpan, saté/cocktailprikker  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil ondertussen de bieten en winterpeen. De andere groentes hoeven niet geschild te worden.
Snijd op een mandoline mooie dunne plakjes van de groentes. Als je geen mandoline hebt, kan het ook met een dunschiller of kaasschaaf. Het is belangrijk dat je de plakjes groente zo dun mogelijk maakt, dan worden ze lekker krokant.
Leg de plakjes op een stuk bakpapier op de bakplaat. Als je merkt dat de groente erg nat is, kun je ze even droogdeppen met wat keukenpapier. Besprenkel dan met een beetje olijfolie, maar niet te veel, en bestrooi met wat zout en eventueel wat paprikapoeder of andere kruiden.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de groentenchippies af in 5 tot 10 minuten. Blijf tussendoor goed checken, want het kan ineens hard gaan!
Als je denkt dat de chips lekker krokant is, haal je ze uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
Dan kun je ondertussen de club sandwich maken. Voor de dragonmayo meng je de mayonaise, samen met de gesneden dragon en een beetje peper. Zet dit weg tot gebruik.
Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren in 6 minuten hard.
Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en gril hierin de bacon op middelhoog vuur zonder olie. Bak in ongeveer 5 minuten aan elke kant en laat het daarna even rusten op een stukje keukenpapier.
Rooster dan het brood in een broodrooster of grillpan.
Daarna is het tijd om het broodje in elkaar te zetten. Besmeer een boterham met de dragonmayo en leg hier wat kipfilet, bacon, tomaat, komkommer en botersla op. Besmeer dan de tweede boterham aan beide kanten en leg deze erboven op. Beleg dit weer met kipfilet, bacon, tomaat, komkommer en de botersla. Snij het ei in plakjes en leg deze op de botersla. Besmeer nog een boterham en dek de sandwich af. Prik op twee tegenover elkaar liggende hoeken een satéprikker in het brood en snijd je sandwich diagonaal in tweeën.
Serveer de sandwiches op een mooi bord samen met de groentechips!
Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.