Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Courgette met ricotta en tomatensaus uit de oven
Lekker vegetarisch uit de oven.

Ingrediënten
4 courgettes
2 tenen knoflook
1 kleine witte ui
100 gram ricotta
1 rode chilipeper
50 gram Parmezaanse kaas
1 tl gedroogde oregano
125 gram mozzarella
Peper en zout
Paar blaadjes basilicum
Tomatensaus uit je voorraad
Olijfolie (optioneel)   

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden.   
Snij de ui, rode peper en knoflook klein. Fruit de ui aan in een pan en voeg als ze mooi glazig zijn de rode peper en knoflook toe. Laat dit een minuutje meegaren en zet het vuur uit. Doe je ui, rode peper en knoflook in een kom en voeg de ricotta toe. Rasp of scheur je mozzarella klein en voeg samen met de oregano en een beetje van je Parmezaanse kaas toe aan de ricottamix.  
Snij de eindes van je courgettes af en snij er met een kaasschaaf plakken van over de lengte. Doe op het einde van ieder plakje een dot van je ricottamengsel en rol de courgette per stuk op.  
Doe in een ovenschaal een bodem van je tomatensaus, zet de courgette er als een cilindertje rechtop naast elkaar in, dek af met een beetje tomatensaus, rasp de rest van je Parmezaan er overheen en zet ongeveer 35-40 minuten in de oven.   Garneer met een paar blaadje basilicum en eventueel een scheutje olijfolie.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.