Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Creamy curry met pompoen en macadamianoten
Snelle curry met romige pompoen

Ingrediënten Voor 4-5 personen
scheut wokolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
stukje verse gember, geraspt
1 el vadouvan
2 citroenblaadjes (toko, vriezer) of rasp van 1 limoen (optioneel)
1 kleine flespompoen in blokjes of 400 g pompoenblokjes uit de vriezer
200 ml kokosmelk
2 el vissaus 
1 eetrijpe mango, in partjes
200 g kikkererwten
75 g macadamia- of cashewnoten

Bereiding
Verhit een scheut olie in de hapjespan, wok of braadpan en fruit de ui, de knoflook, de gember, de vadouvan of kerrie en naar wens de citroenrasp of gekneusd limoenblad. 
Roerbak na 1 minuut de pompoenblokjes mee en laat ze in een paar minuten lekker zacht worden. 
Schenk na een paar minuten de kokosmelk erbij en de vissaus (of verkruimel het velletje nori uit de variaties) erboven. 
Roer de mango en de kikkererwten erdoor, warm alles goed door (niet meer koken), bestrooi met de macadamia- of cashewnoten en serveer het gerecht.

De gezonde bourgondiër van Jacinta Bokma is hier te bestellen!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.