Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch

Ingrediënten:

  • 300 g slagroom
  • 4 dadels, ontpit en in stukken
  • 20 ml rozenwater
  • 20 g granaalappelmelasse
  • 70 g eigeel
  • 30 g kristalsuiker
  • 40 g pure chocolade
  • Rietsuiker om te karameliseren
  • Rozenblaadjes en granaatappelpitten ter garnering

 Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Zet vier ramekins in een schaal met opstaande rand en vul de schaal met warm water.  

Breng in een steelpan de slagroom met de dadels, het rozenwater en granaatappelmelasse op laag vuur aan de kook en kook de dadels gaar op laag vuur aan de kook. Roer in een mengkom het eigeel en de suiker door elkaar.

Voeg al roerend een beetje van de hete slagroom (max 80 graden Celsius) aan het eigeelmengsel toe. Doe al roerend de rest van de hete slagroom erbij en meng goed. Giet het mengsel door een zeef op de chocolade en los de chocolade al roeren op.

Verdeel het chocolademengsel over de ramekins en laat de crème au bain-marie circa 40 minuten garen in de oven. Laat de crème brûlées goed afkoelen (het liefst een hele nacht) in de koelkast.

Bestrooi de crème vlak voor het serveren met een laagje rietsuiker en karamelliseer deze met een brander voor een heerlijk krokant laagje. Garneer met een paar gedroogde rozenblaadjes en granaatappelpitten.

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.