Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Geroosterde oerwortelsalade
Merijn Tol maakt geroosterde oerwortelsalade uit het boek 'Het beste uit Delicious'!

Ingrediënten:
1 eendenborst, op kamertemperatuur
400 g oerwortels, in verschillende kleuren, geschild
7 el olijfolie extra vierge
150 g cantharellen
1-2 el rodewijnazijn
2 sjalotten, in flinterdunne ringen
4 el verse majoraanblaadjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder overtollig vet aan de zijkant van de eendenborst.
  • Snijd het vet op de velkant kruislings van de eendenborst.
  • Snijd het vet op de velkant kruislings in tot net niet op het vlees.
  • Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
  • Verhit een droge koekenpan, leg de eendenborst op de vetkant in de pan.
  • Bak het vet op middelmatig hoog vuur goudbruin en krokant in 5-7 minuten.
  • Draai het vlees om en braad de andere kant nog 2 min.
  • Neem het vlees uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie op een bord of plank rusten.
  • Snijd intussen de wortels in dunne plakjes van 3 mm dikte.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schep met 2 el olie, zout en peper om.
  • Verdeel ze gelijkmatig, zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de wortel in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de cantharellen op middelmatig hoog vuur in 10 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de zin toe en roer de aanbaksels los.
  • Doe de paddenstoelen en sjalotten in een kom en roer de rest van de olie erdoor.
  • Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de plakjes wortel over 4 grote borden, snijd het vlees in dunne plakjes en leg ze losjes over de wortels.
  • Schep de cantharellen erover en bestrooi met de majoraanblaadjes.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.