Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Chili con carne met koffie en chocolade
Een verrassende combinatie!

Ingrediëten
100 g boter
500 g runderriblappen, in stukjes gesneden
2 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl komijnpoeder
2 ½ tl kaneelpoeder
1 tl chilipoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
1 rode paprika, in blokjes
2 blikken gepelde tomaten
100 ml sterke koffie
400 ml Griekse yoghurt
2 bossen koriander, fijngesneden
1 blik kidneybonen van 400 g
1 blik maiskorrels van 300 g
1 limoen, rasp en sap
50 g pure chocolade minimaal 75% cacao, fijngehakt
1 Turks brood, in stukken
Olijfolie
Zout, peper

Bereiding
Verhit de olijfolie en boter in een braadpan en schroei hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uien en 3 van de teentjes knoflook circa 2 minuten. Draai het vuur lager en voeg dan alle specerijen toe. Blijf roeren en schep na circa 2 minuten de paprika erbij. Schep het vlees terug in de pan en giet de gepelde tomaten en de koffie erbij. Laat nu circa 2 ½ uur stoven op laag vuur.

Roer de helft van de koriander en de rest van de knoflook door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Trek na 2 ½ uur het vlees met 2 vorken uit elkaar en roer de bonen, mais, rest van de koriander en de limoenrasp- en sap erdoor. Warm nog even goed door en neem dan van het vuur.

Roer nu de chocolade door de chili en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Serveer de chili met het Turkse brood en de korianderyoghurt.  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved