Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Jambalaya met gambas en chorizo
Met een gerecht zo swingend als de jambalaya begin je de week goed!

Ingrediënten:
1 el bloem scheutje zonnebloemolie
1 bos bleekselderij, fijn gesneden
2 witte uien, fijn gesneden
2 groene paprika’s, fijn gesneden
3 tomaten, fijn gesneden
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 el cajunkruiden Peper en zout
1 tl tabasco
125 g hamblokjes
150 g chorizo
250 g witte rijst
Kippenbouillon
500 g gepelde en schoongemaakte gamba’s
Wat crème fraîche

Bereiding:
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de bloem toe. Meng dit tot een roux. Voeg de hamblokjes, chorizo, gesneden groenten en de knoflook toe. Breng op smaak met peper, zout en de cajunkruiden. Bak in een paar minuten aan. Voeg de rijst toe en net zoveel van de kippenbouillon, totdat de rijst net onder staat. Doe de tabasco erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan in 20 minuten gaar koken.

Bak ondertussen in een klein pannetje de gamba’s. Voeg de gamba’s op het laatst toe aan de jambalaya en serveer met wat crème fraîche.   

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved