Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pizza met gorgonzola, peer en venkelworst
Een goed gevulde pizza voor vier personen.

Meneer Wateetons kookt de hele week uit zijn boek Worstbijbel.

Ingrediënten:
Voor 4 pizzabodems:
500 g tarwebloem type oo
2,5 g droge gist
10 g zout
280 ml koud water
10 ml olijfolie

Voor de saus:
2 blikken tomaten
Zout

Voor de topping, per pizza:
½ soeplepel tomatensaus
50 g gorgonzola, in stukjes
½ peer, in plakjes
1 venkelworstje, ongebakken
Extra vergine olijfolie

Optioneel: verse salie of basilicum

Bereiding:
Kneed voor de pizzabodem de bloem, gist en het zout met water gedurende 6 tot 8 minuten tot een soepel deeg. Voeg halverwege de olijfolie toe. Verdeel het deeg in porties van 200 gram en bol op (deze techniek kun je online opzoeken). Laat het in de koelkast minstens één dag rijpen. Haal het uit de koeling en laat 3 tot 4 uur rijzen bij kamertemperatuur.

Pureer voor de saus de tomaten en breng op smaak met zout. Koken is meer iets voor pastasaus. Overige smaakmakers mogen natuurlijk ook, maar less is more.  

Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur. Liefst met een pizzasteen erin. Die kosten vrijwel niets. Blind kopen.   Vorm op een bestoven ondergrond de pizzabodem door de bol deeg vanuit het midden naar buiten te drukken. De buitenste rand druk je niet plat. Bestrijk de bodem met tomatensaus(niet te veel!) en beleg met stukjes gorgonzola, plakjes peer en het vlees, zonder velletje, uit een rauw venkelworstje. Wederom: spaarzaam.  

Schuif de pizza in de hete oven en bak zo kort als mogelijk.
Besprenkel voor het serveren met een goede extra vergine olijfolie.

Het Worstbijbelboek kun je hier bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved