Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Fettuccine al fredo met bimi en hoemoes
Klaas is creatief met hoemoes en maakt een romige fettuccine met bimi.

 

 Ingrediënten

  • 400 gram Bimi
  • 500 gram Fettuccine pasta
  • ½ theelepel cayenne peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje Hoemoes gegrilde paprika & oregano
  • Zest en sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel olijf olie
  • 2 eetlepels boter
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bos basilicum
  • 1 bos peterselie
  • Roze peper korrels 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Verdeel de bimi over de oven plaat. Snijd de knoflook fijn en meng met de olijf olie, cayenne peper, peper en zout. Verdeel de mengsel over de bimi. Zet de bimi in de oven voor 15 min en hussel tussendoor even. De bimi is klaar als ze goed bruin beginnen te kleuren.

Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook. Kook de fettuccine gaar volgens de verpakking. Giet af maar bewaar 500 ml kookvocht. 

Meng in de pan de 2 dl kookvocht, hoemmoes, boter en citroensap tot er een romige saus ontstaat

Als de saus te dik is voeg nog wat kookvocht toe. Voeg de fettuccine toe en verwarm nog 4 min in de saus totdat het begint te hechten Maak het gerecht af met de bimi, peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas en de schilvers van de roze peper korrels.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.