Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Galettes completes, Ham-kaaspannenkoeken met ei
Een simpele klassieker uit Frankrijk, heerlijk met een glas cider.

Ingrediënten 

Boekweitpannenkoeken (Galettes de sarrasin)

200 gr boekweitmeel
50 gr bloem
2 eieren
100 ml melk
Boter om in te bakken
Beleg:
4 plakken achterham
4 handjes geraspte emmentaler (of belegen kaas)
4 kleine eieren
Peper
Bieslook
Boter om in te bakken  

Bereidingswijze

Gooi alle ingrediënten voor het deeg in de blender en mix lekker schuimig en luchtig. Laat een uur rusten in de koelkast. Klopt het deeg weer even door en bak dan zo groot mogelijk dunne (dunne!) pannenkoeken in de allergrootste koekenpan die je hebt, steeds met een vers klontje boter. Draai halverwege om.
Een galette wordt pas echt lekker met een vulling.   Leg hiervoor in het midden een plakje ham met daarop een bergje gerapte kaas. Maak er een kuiltje in en breek daarboven een ei zodat de dooier mooi in de krater terechtkomt.   Bestrooi royaal met versgemalen peper en wat gehakte bieslook. Vouw de zijkanten van de pannenkoek links en rechts over het ei. Vervolgens ook over de boven- en onderkant, zodat het een dicht pakketje wordt.  
Bak zachtjes 2 minuten, draai dan voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere kant nog een minuut of 2-3. Tegen die tijd is als het goed is de hele boel warm, de kaas gesmolten, het eiwit gestolt maar de dooier nog zacht. Eet liefst meteen op.   Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.