Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Garnalen spiezen van de BBQ
Met taco's en guacamole

Voor 8 taco’s  

Ingrediënten
300 gram grote garnalen, gekookt, ongemarineerd
2 tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sojasaus
1 stukje gember
8 tacoschelpen
3 rijpe avocado’s
½ rode ui
2 chilipepers
1 limoenen
4 cherrytomaten
Bosje koriander
Bosje bieslook
3 el creme fraiche
Olijfolie
Peper en zout  

Extra benodigdheden: BBQ spiezen, BBQ of grillpan  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en steek de BBQ aan.
Snijd ondertussen de stelen van de koriander fijn en de gember in kleine blokjes. Meng ze samen in een kom met de sojasaus en de knoflook. Doe hier de garnalen bij, strooi wat paprikapoeder eroverheen en roer alles goed door elkaar. Zorg dat de garnalen lekker bedekt zijn met de marinade en zet het gedurende een uur in de koelkast. Na een uurtje spies je deze.
Ondertussen gaan we de guacamole maken. Snijd een uitje en chilipeper heel fijn, als je van een pittige guac houdt, kun je de zaadjes laten zitten. Zo niet, dan moet je deze verwijderen.
Snijd de tomaten in kwarten en de helft van de korianderblaadjes fijn.
Snijd de avocado’s over de lengte door de helft en verwijder de pit. Schep vervolgens de avocado uit de schil en prak hem fijn in een kommetje. Voeg dan de gesneden ui, chilipeper, tomaat en koriander toe en prak alles goed door elkaar. Voeg dan het sap van 1 limoen toe samen met een eetlepel olijfolie en wat zout en peper en mix het nogmaals goed door. Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Snijd de bieslook fijn, mix dit samen met de crème fraiche en zet weg tot gebruik.
Verwarm de tacoschelpen 5 minuten in een hete oven.
Grill je spiezen nu op een hete BBQ tot ze aan allebei de kanten een mooi bruin kleurtje hebben. Haal ze daarna van de spiezen.
De taco’s vul je nu met guacamole, garnalen en als laatste wat crème fraiche en verse koriander.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.