Joke Bruijs en Gerard Cox

acteurs
Begin november kwam de film 'Casa Coco' uit. Joke Bruijs en Gerard Cox spelen de hoofdrollen. Ze schuiven bij ons aan en vertellen er alles over!

Joke Bruijs is actrice, cabaretière en zangeres. Op haar 15de begon ze met optreden bij radio-orkesten. Daarna stond ze in het theater met o.a. Jan Blaaser en Mini & Maxi. Naast cabaret speelde Joke ook in musicals als 'Kaat Mossel' en 'Mooi Katendrecht'. In 1970 vertegenwoordigde zij Nederland op het Eurovisie Songfestival, waar ze op de vierde plaats eindigde. Ze zong hier het nummer 'Okido'. In 2003 ontving Joke de Erasmusspeld van de stad Rotterdam.

Gerard Cox is acteur en scenarioschrijver. Daarvoor gaf hij les. In 1960 begon hij met het vertolken van van liedjes. In 1962 meldde hij zich aan bij de Toneelschool, waar hij werd afgewezen. Wel heeft hij een kleine rol gespeeld in het toneelstuk 'Blijde verwachting'. In de jaren daarna heeft hij als cabaretier op het podium gestaan. In 1977 kreeg Gerard de hoofdrol in de film 'Het debuut'. Daarna was hij te zien in onder andere 'Lieve Jongens' en 'Fien'. Ook speelde hij samen met Joke Bruijs in 'Toen was geluk heel gewoon'.