Nienke Latten

Actrice
Peter Lusse en Nienke Latten spelen in de nieuwe musical 'ONE'. Over het hartstochtelijke verhaal van Amon, een stoere arbeider aan de piramide en prinses Mira, een rebelse prinses die tegen alle regels in gaat en haar eigen hart volgt. Vandaag vertellen Peter en Nienke over die musical. Nienke zingt ter afsluiting een lied uit ONE.

Nienke Latten wilde als 12-jarige al musicalster worden. De combinatie van zingen, dansen en acteren sprak haar enorm aan. Op haar zeventiende werd ze aangenomen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In het eerste jaar na haar eindexamen kreeg ze de hoofdrol, prinses Tessa, in “De gelaarsde kat”. Ze heeft ook de rol “Maria” gezongen in de concert versie van 'West side Story' in 2017 en 2018. Daarna vertolkte ze de rol van prinses Jasmin in Disney ‘s 'Aladdin' in Duitsland. Ze begon in deze productie in Hamburg en is toen meeverhuisd naar Stuttgart waar de show draaide. Nu vertolkt ze de hoofdrol in de musical ONE.

De nieuwe passie van Nienke is eigen muziek schrijven. Zo schrijft ze een aantal nieuwe eigen pop songs. Nienke woont met haar vriend in Duitsland.