Rik Westland

Kindernefroloog in opleiding
Het ArtDECO onderzoek is een nieuw onderzoek gestart naar aangeboren afwijkingen aan nieren en urinewegen. Dr. Rik Westland is kindernefroloog in opleiding aan het Amsterdam UMC. Hij wil met zes Nederlandse academische ziekenhuizen beter voorspellen wat aangeboren afwijkingen voor de niergezondheid van opgroeiende kinderen betekent. Rik komt ons vandaag alles over dit onderzoek vertellen.

Dr. Rik Westland is kindernefroloog in opleiding aan het Amsterdam UMC. Zijn interesse ligt bij het verbeteren van de prognose van kinderen die een aangeboren nier- en urinewegafwijkingen hebben.  

Rik heeft Geneeskunde gestudeerd aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam en is cum laude afgestudeerd. Rik heeft een uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd vanuit zijn wetenschappelijke interesse. Nadat hij in 2019 afstudeerde als kinderarts, is hij direct begonnen aan zijn opleiding tot kindernefroloog in het Amsterdam UMC. Tegelijkertijd leidt hij een onderzoeksteam voor aangeboren nier- en urinewegafwijkingen in Nederland, het ArtDECO onderzoek.

 

Bron foto: Medea Huisman