Simone Walraven

Presentatrice
Simone Walraven is vandaag bij ons te gast om te praten over haar nieuwe radioprogramma 'De Avondstart' bij Omroep Max. Daarnaast blikken we terug op haar geweldige carrière.

Simone Walraven is presentatrice, actrice en filmmaakster. Haar carrière begon al op 15-jarige leeftijd als nieuwslezer en dj bij de illegale, maar populaire, Amsterdamse piraat Radio Decibel. Na het behalen van haar atheneum diploma werd Simone gevraagd om 'Club Radio Trend' te presenteren. Simone volgde hiernaast verschillende cursussen om zichzelf te ontwikkelen als presentatrice. In 1985 debuteerde Simone als presentatrice op televisie met 'Veronica's Schoolplein'. Hierna presenteerde Simone nog verschillende radioprogramma's en televisieprogramma's, zoals 'Count Down' met Adam Curry. Met dat laatste programma interviewde Simone verschillende grote artiesten zoals Paul McCartney, Sting en George Michael. Ook presenteerde Simone de Engelse versie van het programma die in verschillende landen uit Europa en Azië werd uitgezonden. Ze kreeg hiermee 15 miljoen kijkers. 

In 1987 schitterde Simone in de hoofdrol van haar eerste film 'Donna Donna'. Een jaar later besluit Simone uit te schijnwerpers te stappen. Ze maakte veel reizen o.a. voor UNICEF. Ook gaat ze aan de slag als achtergrondzangeres bij Johnny Hates Jazz. Samen met haar toekomstige man - inmiddeles ex-man - Clark Datchler. In 2009 keert Simone terug naar de radio waarna ze verschillende programma's presenteerde. Waar onder haar nieuwe programma 'De Avondstart'.