Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gegrilde mais met misoboter en gelakte aubergine op de barbecue
Hugo vond het tijd voor wat interessante groente op de barbecue. Mais in een kruidige misoboter en aubergine in teryjakisaus eisen de aandacht zeker op.

Gegrilde mais met misoboter

  • 4 maiskolven
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. lichte misopasta
  • 1 theel. chilivlokken
  • Een handje koriander, fijngehakt
  • Snufje zout

 Bereidingswijze:

Kook de maiskolven in 5 minuten voor.

Meng de miso, boter en chilivlokken en koriander door elkaar.

 Gril de maiskolven voor ongeveer 7 minuten op de barbecue. Besmeer de mais met het miso-boter mengsel en breng op smaak met een snufje zout.

Voor de gelakte aubergine

  • 2 aubergines
  • 4 eetl. teriyakisaus
  • 2 eetl. tamarindepasta
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 theel. chilivlokken
  • Handje koriander, fijngehakt
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in plakken van zo’n drie centimeter dik. Snijd met je mes ruitjes van ongeveer 1 cm aan bij de kanten van de aubergine. Snijd hem dus niet helemaal door.

Meng de teriyakisaus, tamarinde sojasaus, chilivlokken, goed door elkaar. Schenk de marinade over de aubergine en zorg dat deze royaal bedekt zijn. Zet de aubergine minimaal apart om te marineren. 

Besmeer de aubergines met een beetje olie en leg op de barbecue voor ongeveer 5 tot 10 minuten.

 Serveer de aubergines met de koriander.

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.