Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gemarineerde tijgergamba’s in rode biet met glasnoedels
Een fris noedelgerecht met in bietensap gegaarde gamba's.

Ingrediënten:

Gamba’s met glasnoedels:

  • 250 ml rode bietensap
  • 2 Limoenen
  • 2 Citroenen
  • 2 Sinaasappels
  • 12  grote tijgergamba’s in de lengte door midden gesneden
  • 250 gr glasnoedels
  • 2 rode pepers, zaaslijsten eruit, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 100 ml visbouillon Klontje roomboter
  • 1/2 bosje bieslook, fijn gesneden
  • zout en peper
  • 3 el olie
  • zout en peper naar smaak

chioggia zuurgoed:

  • 500 gr chocia bieten
  • 1/2 el zeezout
  • 250 ml appel azijn
  • 200 gr suiker
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 2 steranijs 

Extra benodigdheden:

Steriele potjes

Bereidingswijze: 

Kook de bieten beetgaar. (regelmatig checken)

Kook de azijn kort met de kruiden en suiker.

Verwijder wortel en kop van de biet, en verwijder buitenste schil. Zijn de bietjes klein, dan kun je ze heel houden of snij de in dunne plakken.Vul steriele potten met de bietjes. Vul af met de azijn.

 

Meng de rode bietensap samen met limoensap, citroensap en sinaasappelsap. Dep de garnalen goed droog en bestrooi ze met zout en peper. Leg de grote gambas in de bieten marinade voor 20 minuten.

Week de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokendheet water.

Verhit de olie op hoog vuur in een grote pan of wok en bak de rode peper, de knoflook en de lente-ui ongeveer 1 minuutje. Haal de gamba’s uit de marinade en bak kort mee. Door de zuren van marinade zijn de gamba’s al deels gegaard. Roerbak de gamba’s kort, ongeveer een minuutje. Blus het af meteen scheutje visbouillon en een klontje boter.

Giet de noedels af en meng ze met de overige ingrediënten. Zet het vuur uit. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Dien op en bestrooi met de bieslook en garneer af met de chocia zuurgoed die in dunne palkes zijn gesneden.

Eet smakelijk 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.