Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Gembercake
Als afwisseling bij een prachtige bruidstaart kun je ook prima deze heerlijke gembercake op tafel zetten!
Dit recept is†afkomstig uit De Banketbakker van Cees Holtkamp. Zelfs mensen die claimen niet van gember te houden, lopen warm voor deze cake.†Laat staan wat de echte liefhebbers ervan vinden! Een goede toevoeging aan je taartentafel dus.† IngrediŽnten 200 gram kristalsuiker 150 gram roomboter 2 eieren 100 gram melk 100 gram gekonfijte gember, fijngehakt 200 gram bloem 10 gram bakpoeder snufje zout Bereiding - Verwarm de oven voor op 160 graden - Roer de suiker met de boter luchtig - Roer de eieren en de melk erdoor - Spatel de gember erdoor - Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel dit door het beslag - Giet het geheel in een ingevette cakevorm - Bak de gembercake 40 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een scherp mes of de cake gaar is; het mes moet er droog en schoon uitkomen.
Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.