Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gentse Waterzooi
Een begrip in heel België en dé specialiteit van Gent: Waterzooi. Een romige soep die traditioneel met riviervissen werd gemaakt, maar waar tegenwoordig vooral kip het hoofdingrediënt van is.

 

Ingrediënten: 

  • 1 kg kippendijen met bot
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 wortelen, in fijne blokjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 klontje roomboter
  • 4 gekookte vastkokende aardappels, in dobbelstenen
  • 2 dl room
  • 2 eidooiers (het eiwit gebruiken we niet)
  • Bosje bladpeterselie

Bereidingswijze: 

Leg de kippendijen in de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon zachtjes koken totdat de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Stoof ondertussen de wortelen, prei en bleekselderij gaar in een pan met de boter. Voeg op het laatst de aardappels toe en verwarm mee.

Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon. Trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn.

 Zet de bouillon terug op een lage stand, voeg de helft van de room toe en verwarm mee. Laat niet meer koken. 

Klop de eidooiers met de overige helft van de room los. Voeg toe aan de bouillon en bind hiermee de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Serveer de soep in diepe borden. Begin met de groenten, leg daarop de geplukte kip en giet dan de soep erover. Strooi er als laatst fijngesneden peterselie over.

Eet smakelijk!

 

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.