Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gentse Waterzooi
Een begrip in heel België en dé specialiteit van Gent: Waterzooi. Een romige soep die traditioneel met riviervissen werd gemaakt, maar waar tegenwoordig vooral kip het hoofdingrediënt van is.

 

Ingrediënten: 

  • 1 kg kippendijen met bot
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 wortelen, in fijne blokjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 klontje roomboter
  • 4 gekookte vastkokende aardappels, in dobbelstenen
  • 2 dl room
  • 2 eidooiers (het eiwit gebruiken we niet)
  • Bosje bladpeterselie

Bereidingswijze: 

Leg de kippendijen in de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon zachtjes koken totdat de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Stoof ondertussen de wortelen, prei en bleekselderij gaar in een pan met de boter. Voeg op het laatst de aardappels toe en verwarm mee.

Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon. Trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn.

 Zet de bouillon terug op een lage stand, voeg de helft van de room toe en verwarm mee. Laat niet meer koken. 

Klop de eidooiers met de overige helft van de room los. Voeg toe aan de bouillon en bind hiermee de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Serveer de soep in diepe borden. Begin met de groenten, leg daarop de geplukte kip en giet dan de soep erover. Strooi er als laatst fijngesneden peterselie over.

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.