Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gestoofde zuurkool met hasselback potatoes en kweeperenmoes
Lekker Hollands met goudbruine hasselback potatoes.

Ingrediënten

Hasselback potatoes
4 middelgrote vastkokende aardappelen
1 theelepel knoflookpasta (of 2 teentjes geperst)
zout en peper naar smaak
25 gram kruidenboter
25 gram boter

Kweeperenmoes 
2 kweeperen 
80 gram suiker  
Geraspte schil van 1 citroen  
1 kaneelstokje 

Gestoofde zuurkool met spek 
500 gram zuurkool naturel 
100 gram gerookte spekblokjes 
1 ui 
2 tenen knoflook 
6 jeneverbessen 
1 laurierblad 
6 peperkorrels 
4 el appelsap 
half bakje tuinkers
olijfolie   


Bereiding

Hasselback potatoes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen, was ze en droog ze. Leg de aardappelen in een diepe opscheplepel en snijd ze met een mes (over de breedte) in, houd een afstand aan van circa 3 milimeter.
Verwarm de boter en de kruidenboter in een pannetje en roer hier de knoflook en peper/zout door naar smaak. Smeer dit met een kwastje over de ingesneden aardappelen. Leg de aardappelen op een vel bakpapier op de bakplaat in de oven en bak ze bruin in ongeveer 50 minuten. Haal de bakplaat na steeds 20 minuten even uit de oven en smeer ze dan nogmaals in met het botermengsel. Als de aardappels bruin en knapperig van buiten zijn zijn ze klaar.

Kweeperenmoes
Was en boen de peren goed, snijd de uiteinden eraf,  halveer ze en snijd ze in parten. Verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
Doe de stukjes peer met de suiker, citroenschil,  kaneelstok  in een pan met zoveel water dat ze net niet onderstaan. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Laat op laag vuur in ongeveer 30 minuten garen.
Doe de peren zonder het sap door een zeef en draai een stevige puree. Voeg zoveel sap toe tot je een mooie moes hebt gekregen. Bewaar het sap,  als de moes koud is wordt hij wat dikker, je kunt er dan altijd nog wat sap doorheen mengen.

Gestoofde zuurkool met spek
Snij de ui in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een diepe pan en voeg de spekjes toe, laat ze even aanbakken. Voeg ui en knoflook toe en bak deze glazig. Voeg zuurkool en vocht toe, alle kruiden en 4 el appelsap. Breng het vocht aan de kook en zet het vuur dan laag.
Laat de zuurkool, met de deksel op de pan, een half uur tot een uur heel zacht koken. Voor het serveren lekker wat tuinkers over de zuurkool  strooien en een paar druppels olijfolie.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.