Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gevulde cannelloni in tomatensaus met een champignon salade
Klassieke Italiaaanse cannelloni met een simpele champignonsalade.

Ingrediënten 

Vulling
1 doos cannelloni pijpjes
500 gr verse spinazie of diepvries fijne spinazie
Olijfolie
Nootmuskaat
250 gr ricotta
2 eieren losgeklopt
200 gr Parmezaanse kaas    

Tomatensaus
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook
2 blikjes tomaten stukjes
1 el tomatenpuree
1 laurierblaadje
Peper en zout
Verse basilicum

Champignonsalade
1 bakje champignons
1 bakje kastanje champignons
1 gele paprika
1 dl Balsamico azijn
2 dl Olijfolie
Peper en zout
Pompoenpitten
Verse dragon
Eetbare viooltjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Bak de spinazie met olijfolie in de pan, voeg wat nootmuskaat, peper en zout toe voor de smaak. Laat het slinken, giet het af zodat al het vocht eruit is en laat afkoelen. Roer de ricotta, het ei en de Parmezaanse kaas. Als het niet op smaak is kun je altijd wat peper en zout toevoegen. Snijd de spinazie in stukjes en roer door het ricottamengsel. Schep het spinaziemengsel in een spuitzak en vul de cannellonibuisjes. Leg de buisjes in een ingevette ovenschaal.  Verdeel de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi met wat basilicum en dek af met aluminiumfolie. Plaats de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 35-50minuten tot de bovenkant goudbruin is. De laatste 10 minuten kunnen de mozzarellaplakjes worden meegebakken.
Prik met een klein mesje in een cannelloni om te zien als het zacht is. Haal hem daarna uit de oven en bestrooi met basilicum.

Champignonsalade
Borstel de champignons als ze vies zijn, snijd de champignons daarna in hele dunne plakjes. Snijd de gele paprika in kleine blokjes.
Doe de balsamico azijn in een keukenmachine, voeg klein beetje honing eraan toe. Voeg als laatste druppelsgewijs de olijfolie toe en breng het op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de champignons en laat ze minimaal 1 uur marineren.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.