Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Speculaaskoekjes deluxe
Een echte zoete lekkernij voor in de wintermaanden

Ingrediënten

Ganache
475 g melkchocolade
175 ml slagroom

Speculaas       
125 g boter         
135 g melasse         
75 g bruine basterdsuiker        
330 g bloem       
10 g bakpoeder   
20 g specerijen (waaronder gember en bijvoorbeeld kaneel, kardemon, kruidnagel, nootmuskaat of steranijs)  

Bereiding
Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng de slagroom aan de kook in een pan en giet deze op de chocolade. Meng tot een glad mengsel en laat afkoelen. Doe de afgekoelde ganache in de spuitzak.

Meng de boter met de melasse. Voeg de basterdsuiker toe en blijf mengen. Zeef de bloem met het bakpoeder en de specerijen en meng ze door het boter-suikermengsel. Laat het deeg circa 1 uur koelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 165 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Steek er mannetjes uit, leg ze op de bakplaat en bak ze circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.