Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gnocchi met tomaten, paddenstoelen en burrata
Fluweelzachte gnocchi met een simpele Italiaanse saus.

Ingrediënten

1 kilo iets kruimige aardappelen
320 g bloem
2 losgeklopte eieren  

1 kilo cherrytomaatjes
2 tenen knoflook
Een bos basilicum  

250 g paddenstoelen
200 g aspergetips
2 bollen burrata

Bereiding

Kook de aardappels met schil gaar in gezouten water. Pel de aardappels en druk ze door een zeef zodat je een gladde puree krijgt. Voeg de bloem en eieren toe en roer door tot een glad deeg.   

Rol het deeg tot een lange worst van 1 cm doorsnee. Snijd de worst in stukjes van 1 cm. Neem een stukje gnocchi in je vinger en rol over de achterkant van een vork zodat je een ribbelstructuur krijgt.  

Zet een pan met kokend water op het vuur en kook de gnocchi gaar. Je kan goed zien dat ze gaar zijn als ze beginnen te drijven. Hou apart.    

Snijd 1 kilo cherrytomaatjes in vieren. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en tomaten toe. Strooi 5 blaadjes basilicum in een pan en voeg zeezout en versgemalen peper toe naar smaak. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Roer om de 4-5 minuten. De saus is klaar als de tomaten hun vocht hebben vrijgelaten.  

Bak de paddenstoelen bruin in een koekenpan. Zodra de paddenstoelen bruin zijn gekleurd voeg je 4 el olijfolie toe. Voeg de aspergetips toe aan de pan en bak kort mee. Doe de helft van de groenten door de saus, de andere helft gebruik je als topping.  

Roer de gnocchi door de saus en schep de gnocchi op een bord. Doe een schepje paddenstoelen eroverheen en scheur een halve burrata over de gnocchi. Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.