Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gnudi met salieboter en doperwtencrème
Italiaanse naakte ravioli

voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de salieboter:
Verse salie, fijngesneden
boter
1 sjalot, fijngesneden
1 scheut witte wijn
200 ml volle room  

Voor de gnudi:
semola of griesmeel
500 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas
peper
nootmuskaat
olijfolie
nootmuskaat  

Voor de doperwtencrème:
100 gram doperwten
boter

Voor garnering:
Parmezaanse kaas
4 keer een handvol rucola

Bereiding

Laat de ricotta vier uur uitlekken in een handdoek. Na deze 4 uur meng je de ricotta met de Parmezaanse kaas en peper en doe het in een spuitzak.
Spuit dotjes op een bakpapier en rol ze door de griesmeel. Laat de gnudi daarna 1 nacht uitdrogen in de koelkast.
Zet een pan met ruim water en wat zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook de gnudi in het water tot ze naar boven komen drijven, dan zijn  ze gaar. Haal ze daarna uit het water, bak ze daarna in hete olijfolie en laat ze daarna even uitlekken.
Zet een pan met een klontje boter op het vuur en fruit hierin de sjalot op een laag vuur aan. Blus het af met wat witte wijn en laat het dan inkoken tot de wijn verdampt is. Voeg dan de room toe en laat het wederom inkoken, dit keer tot de helft. Meng dan de salie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Meng die sausje met de gnudi.
Zet een pan met water en zout op het vuur, breng het aan de kook en blancheer hierin de doperwten. Draai daarna de doperwten fijn met wat boter in een keukenmachine of met een staafmixer.
Serveer de gnudi op een mooi bord en versier het met de doperwtencrème, rucola en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.