Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Gobi-tikka-spiesjes, radicchio en mango
Drie vegetarische hapjes van de BBQ!

Ingrediënten
Voor de gobi-tikka-spiesjes:
400 gram bloemkoolroosje
100 ml yoghurt
1 tl tomatenpuree
1 el garam masala
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
1 rode ui, in dunne ringen
1 limoen, in plakjes  

Voor de radicchio:
1 krop radicchio
2 el olijfolie
2 bollen burrata, gehalveerd
3 el balsamicoazijn
2 el honing
8 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt.  

Voor mango:
2 mango's
4 el zonnebloemolie
100 gram taugé
50 gram pinda’s, grof gehakt
1 bosje koriander, grof gehakt
Rasp en sap van 2 biologische limoenen
1 el sojasaus
1 el sesamolie
4 el gebakken uitjes  

Bereiding
We gaan eerst de gobi-tikka-spiesjes maken, want deze moeten twee uur marineren. Blancheer eerst de bloemkoolroosjes 2 minuten in net niet kokend water.
Meng ondertussen de yoghurt met de tomatenpuree en specerijen en breng het goed op smaak met wat zout. Schep de nog warme bloemkoolroosje hier doorheen en laat het twee uur marineren.
Na twee uur spies je de bloemkoolroosje aan voorgeweekte satéprikkers en rooster ze circa 30 minuten op de barbecue.
Serveer de spiesjes met uienringen en limoenplakjes.  

Snijd de radicchio doormidden en wrijf de zijkanten in met olijfolie.
Rooster de radicchio met de snijkant naar beneden op de barbecue gedurende ongeveer 5 minuten. Daarna snijd je de radicchio weer door de helft.
Leg op elk bord een kwart radicchio en een halve burrata. Druppel de azijn en honing erover heen, en bestrooi tot slot met de hazelnoten.  

Pak de mango en snijd langs de platte kant van de pit twee stukken af. Snijd, zonder de schil te raken, een ruitjespatroon in het vruchtvlees van de mango. Vet de snijkanten van de mango’s in met olie en leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue. Rooster ze voor ongeveer 15 minuten.
Maak ondertussen de salade door de taugé te mengen met de pinda’s, koriander en chilipeper. Breng de salade op smaak met de rasp en sap van de limoen, sojasaus en sesamolie.
Serveer de gegrilde mango’s met de salade ernaast. Garneer de salade pas op het laatste moment met de gebakken uitjes, anders verliezen ze hun krokantje!  
Eet smakelijk!  

Uit het kookboek “Gloeiend Groen” van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.