Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Goodbye summer salad
Goodbye summer, hallo herfst! Deze heerlijke salade meng je beide seizoenen samen. Handig voor zulk wisselvallig weer als nu.

Ingrediënten
750 g een beetje kruimige aardappels, geschild en in de lengte in vieren
500 g gemengde paddenstoelen, in repen gescheurd
zonnebloemolie
50 g roomboter
1 bosje salie, geplukt
½ bosje tijm, gerist
1 rode chilipeper, schoongemaakt en fijngesneden
2 tenen knoflook, gepeld 1
citroen, schoongeboend en alleen de rasp
1 krop romainesla, in grove stukken gesneden
4 burrata’s, of 2 grote
olijfolie extra vierge
zout, peper  
  
Bereiding
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de aardappels gaar in circa 15 minuten. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Schep ze uit de koekenpan en hou ze apart.
Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan waar alle aardappels naast mekaar in passen, en bak de aardappels goudbruin en knapperig. Laat ze zo lang mogelijk op een kant liggen tot de randjes mooi goudbruin zijn. Keer ze dan pas om. Voeg een paar minuten voor het einde een klont roomboter toe voor de smaak. Breng op smaak met zout.
Snij de salie, tijm, rode peper, knoflook en citroenrasp fijn. Neem de pan van het vuur maar voeg wel de sla toe aan de aardappels. Schep de paddenstoelen erbij en roer voorzichtig om. Bestrooi met het kruidenmengsel. Schep op een bord en leg in het midden een opengescheurde burrata. Druppel er wat goede olijfolie overheen.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.