Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Groente-laffa
Met gefrituurde bloemkool

Voor 4 personen  

Ingrediënten
6 takjes rucola
6 takjes koriander
6 takjes munt
6 takjes oregano
3 lente-uitjes
1 kleine rode ui
1 rode chilipeper
handvol geroosterde amandelen, ongezouten
sap van 1 kleine citroen
extra vergine olijfolie
1 bloemkool
eenvoudige olijfolie
1 krop ijsbergsla
4 el rauwe techina  

Bereiding
Snijd de rucola, blaadjes koriander, munt en oregano grof. Hak dan het groene gedeelde van de lente-uitjes in brede ringen, snipper de rode ui, snijd het pepertje (zonder de zaadjes) in dunne ringen en hak de amandelen grof. Meng alles in een kom samen met het citroensap, een flinke scheut olijfolie en breng het op smaak met een royale snuf grof zout.
Snijd vingerdikke plakken uit de bloemkool zodat je afgeplatte roosjes krijgt. Zet ondertussen een grote koekenpan op het vuur en verhit hierin een flinke laag olijfolie. Bak de bloemkool goudbruin aan beide zijden en laat het daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze dan met grof zout.
Verwijder de buitenste bladeren van de ijsbergsla, die zijn meestal te groot en te slap. Pel daarna voorzichtig 4 bladeren los en leg deze op een grote schaal. Vul de bladeren met de salade en bloemkoolroosjes. Overgiet het met techina uit de pot en serveer zonder bestek.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.