Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Groentecurry

Ingrediënten:

  • 2 kleine bloemkolen
  • 4 zoete aardappelen 

Voor de curry saus:

  • Bosje koriander
  • Bosje bosui
  • 2 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 5 limoenbladeren
  • 2 stengels citroengras
  • 1 groene peper
  • 3 el vissaus
  • Blikje kokosmelk  

Bereidingswijze:

Snijd bloemkolen doormidden. Snijd de zoete aardappel doormidden. Maak aan met een beetje olie en rooster keihard op 200 graden. De bloemkool mag flink bruin gaan kleuren.  

Maak intussen de curry saus. Doe de helft van de koriander en het groen van 4 bosuitjes samen met knoflook, gember limoenblad en citroengras en peper naar smaak in de een keukenmachine. Draai tot een fijne pasta. Bak de saus een minuut of 10 aan in wat olie. Blus de pan met kokosmelk en laat zeker 10 minuten doorpruttelen. Maak de saus op smaak met vissaus en eventueel wat water om de saus dunner te maken als wenselijk.  

Haal de zoete aardappel en bloemkool uit de pan en serveer met de currysaus. Doe er naar smaak nog koriander en bosui overheen. Lekker met basmatirijst!

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.