Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Groentecurry met peulvruchten en paneer
Een heerlijke curry met veel groenten en paneer.

Ingrediënten:

  • 2 ½ el ghee
  • 250 gr paneer, in 1 cm-plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • Rasp van een citroen, sap van een ½ citroen
  • 10 kerrieblaadjes, extra voor erbij
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 gr kikkererwten uit blik of zelf geweekt en gekookt
  • 500 gr pompoen, geschild, zonder pitten, in 1 cm-blokjes
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 100 gr sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 grote tomaten, in stukjes ½ bosje koriander, fijngesneden en extra om te bestrooien
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden 
  • 150 ml kokosmelk 

Bereidingswijze: 

Verhit 1 eetlepel ghee in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de plakjes paneer 2 tot 3 minuten per kant tot ze donkere randjes krijgen. Schep uit de pan op een bord.  

Verhit de rest van de ghee en bak hierin op matig vuur de ui, knoflook, chili, gember en het citroenrasp 5 minuten, onder regelmatig roeren. Voeg de kerriebladeren en de kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee terwijl je met een pollepel de aanzetsels van de bodem van de pan schraapt. Voeg de kikkererwten, pompoen, bloemkool, sperziebonen, tomaten, wat zout en peper en 400 ml water aan de toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten afgedekt voor ongeveer 10 minuten, tot ze gaar zijn en de tomaten stukgekookt.  

Schep het citroensap en de fijngesneden koriander door de curry, voeg de paneer toe en laat een minuutje doorwarmen. Bestrooi de curry met nog wat koriander en eventueel kerrieblaadjes.

Als de kerrieblaadjes moeilijk te vinden zijn kunnen deze vervangen worden door extra kerriepoeder. 

Eet smakelijk! 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.