Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Proefkoken
Hartige broodpudding met gorgonzola, zongedroogde tomaat en olijven
Een vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten, voor 4 personen: 

  • 400 gr challe of oud witbrood 
  • 4 grote eieren 
  • 200 gr verkruimelde gorgonzola 
  • 3 lente-uien 
  • 100 gr gehalveerd halfzongedroogde tomaten 
  • 60 gr groene olijven 
  • Scheut extra vergine olijfolie 
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas 
  • 2 takjes rozemarijn 

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 170 C.

Snijd de olijven in plakjes en de lente-uitjes in dikke ringen. Klop in een grote kom de eieren met 250 ml water los. Scheur de challe in kleine stukken en schep die met de gorgonzola, lente-ui, tomaat, olijven en olijfolie door het eierbeslag. Voeg een flinke snuf zout en versgemalen peper toe.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en vul met het broodbeslag. Strijk glad met een lepel. Bestrooi met de Parmezaan en van de takjes geriste rozemarijnblaadjes. Besprenkel met olijfolie.

Bak in 50 minuten gaar. Eet de hartige broodpudding lauwwarm of op kamertemperatuur. 

Eet smakelijk! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.